• Menu
  • Menu
Vaxholm

En perfekt guide til de bedste øer i Stockholm, Sverige

Stockholm er en pulserende by med masser af seværdigheder for turister. En af de givende ting at gøre din tur mindeværdig i Stockholm er at tage en dagstur til den fantastiske øhav. Besøget fører dig til en anden verden!

Stockholms Skærgård har titusinder af rolige øer væk fra bylivets travlhed. De er værd at udforske, især i de varmere måneder, hvor du kan gøre et utal af sjove aktiviteter såsom svømning, grill og overnatning. 

Heldigvis er det meget let at besøge øhavet - du skal bare hoppe ombord på en færge eller en vandtaxi. Ud af så mange øer og holme muligheder at udforske, her er den bedste ø i Stockholm, Sverige, du må aldrig gå glip af. 

Fjäderholmarna

Fjäderholmarna er en lille ø og kun 30 minutters bådtur fra Stockholm centrum. Når du lander her, kan du udforske hele omkretsen af øen kun en halv times tid. Derefter kan du slå dig til ro med en picnic med udsigt over havet. En ø er et fredfyldt sted, hvor du kan sidde på klipperne, nyde din egen søde tid, mens du holder øjet med en smuk udsigt. 

Vaxholm 

Vaxholm

Øen er forbundet til fastlandet med en bro og er det første stop for de fleste færger, der kører videre ind i Stockholms øhav. Vaxholm er et lille knudepunkt, mere udviklet end andre øer i øhavet. I turistsæsonen tiltrækker øen en massiv tilstrømning af dagtripere. Ud over den naturskønne skønhed nyder turisterne også en gåtur over den gamle bydel, udforske dens maleriske huse, lokale souvenir og caféer. En anden hovedattraktion er Vaxholms Fästning. Denne enorme fæstning blev bygget for at beskytte hovedstaden mod den russiske invasion. 

Grinda

Grinda

Grinda er også navngivet som 'badeparadiset i Stockholm.' Det er den foretrukne ø for besøgende og lokale at tage en solbad, svømme og slappe af i de sommerlige weekender. Grinda ø er frodig, og du har fri adgang til at svømme og udforske den nærliggende skov. 

Mens du besøger øen, skal du besøge det traditionelle svenske värdshus (kro). En anden anbefaling er at prøve øens berømte bagt brød kaldet 'Grindal loaf'.

Svartsö

Svartsö

Svartsö ø har en afslappet atmosfære og er en af de største øer i øhavet. Øen er meget tyndt befolket, hvilket gør den mindre kendt. Således er det et fantastisk sted for dig at nyde en fredelig tid i naturen og føle roen omkring dig. Den lille strand her er perfekt til solbad. 

Øen har en skat med varieret natur, og den bedste måde er at leje en cykel og udforske Svartsøs skønhed. Under din cykeltur ser du ferskvandssøer, åbne landbrugsjord, skove og udsøgt udsigt over Østersøen.

 Ingmarsö

Den smukke ø tiltrækker mennesker på grund af fredelige naturlige omgivelser. Det er et tilflugtssted for vandrere, da de kan udforske øens uspolerede skove, myrområder og sandede bugter. Turister besøger også her for at tage en trailtur rundt om øen. Du kan også vælge svømning og fiskeri på øen. 

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk
en_USEnglish zh_CN简体中文 da_DKDansk