• Menu
  • Menu

Kylling og grøntsags couscous

Pakket med masser af nærende grøntsager, denne hjertelige franske kyllingretter vil varme dig op en kølig dag

ForfatterRazaul Haque
BedømmelseVanskelighedNybegynder

Pakket med masser af nærende grøntsager, denne hjertelige franske kyllingretter vil varme dig op en kølig dag

GemmeGem til BigOven

udbytter4-serveringer
Forbered tid30 minutterTilberedningstid1 timeSamlet tid1 time 30 minutter

  tsk safran
 3 spsk olivenolie
 4 kyllingelår
 1 rødløg stor, fint skåret
 1 tsk stødt ingefær
 ½ tsk sorte peberkorn formalet
 koriander en lille bunke, stilke og blade forbeholdt
 350 g butternut squash skrællet og skåret i 3 cm bidder
 2 courgetter, skåret i tykke skiver
 400 g kikærter
 150 g couscous
 2 spsk smør eller ekstra jomfru olivenolie
 flagerede mandler en håndfu

1

TRIN 1

Blødgør safranen i 50 ml kogende vand. I mellemtiden opvarmes 2 spsk olivenolie i en stor låg gryderet over en medium-høj varme. Brun kyllingebenene på alle sider, indtil de er dybe gyldne, tag derefter ud.

TRIN 2

Skru ned for varmen, tilsæt resten af olien, og steg løgen, indtil den er blød og begynder at blive brun. Rør i det tørrede krydderi og 1 tsk salt, kog i 1 minut, tilsæt derefter kyllingen tilbage sammen med 700 ml koldt vand og safranen og dets blødgøringsvand. Skær stilkene fra korianderen, bind løst med snor og føj til skålen, hvorved bladene gemmes som en garnering.

TRIN 3

Brændes til en svage, dæk, skru ned for varmen og kog i 40 minutter. Tilsæt squash og courgetter i gryden, dæk igen og kog i 20 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. Fjern korianderstænglerne, vælt kikærterne, og krydre buljongen, hvis den har brug for det.

TRIN 4

Kog couscousen efter pakningsinstruktionerne og smid med 1 spsk smør og lidt salt. Stek mandlerne i det resterende smør, indtil de er lige gyldne, og sprid derefter oven på kyllingen med korianderblade før servering med couscous på siden.

Kategori

ingredienser

  tsk safran
 3 spsk olivenolie
 4 kyllingelår
 1 rødløg stor, fint skåret
 1 tsk stødt ingefær
 ½ tsk sorte peberkorn formalet
 koriander en lille bunke, stilke og blade forbeholdt
 350 g butternut squash skrællet og skåret i 3 cm bidder
 2 courgetter, skåret i tykke skiver
 400 g kikærter
 150 g couscous
 2 spsk smør eller ekstra jomfru olivenolie
 flagerede mandler en håndfu

Kørselsvejledning

1

TRIN 1

Blødgør safranen i 50 ml kogende vand. I mellemtiden opvarmes 2 spsk olivenolie i en stor låg gryderet over en medium-høj varme. Brun kyllingebenene på alle sider, indtil de er dybe gyldne, tag derefter ud.

TRIN 2

Skru ned for varmen, tilsæt resten af olien, og steg løgen, indtil den er blød og begynder at blive brun. Rør i det tørrede krydderi og 1 tsk salt, kog i 1 minut, tilsæt derefter kyllingen tilbage sammen med 700 ml koldt vand og safranen og dets blødgøringsvand. Skær stilkene fra korianderen, bind løst med snor og føj til skålen, hvorved bladene gemmes som en garnering.

TRIN 3

Brændes til en svage, dæk, skru ned for varmen og kog i 40 minutter. Tilsæt squash og courgetter i gryden, dæk igen og kog i 20 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. Fjern korianderstænglerne, vælt kikærterne, og krydre buljongen, hvis den har brug for det.

TRIN 4

Kog couscousen efter pakningsinstruktionerne og smid med 1 spsk smør og lidt salt. Stek mandlerne i det resterende smør, indtil de er lige gyldne, og sprid derefter oven på kyllingen med korianderblade før servering med couscous på siden.

Kylling og grøntsags couscous

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk
en_USEnglish zh_CN简体中文 da_DKDansk