Mørbradgryde

AuthorToke Bohl
RatingDifficultyBeginner

Mørbradgryde er lækkert og en klassisker i rigtig mange hjem og specielt i Roldkros køkken. Nyd den med normalt bacon eller kalkunbacon, det er helt op til dig, begge ting er rigtig lækre.

Vores opskrift er der nok 4 personer, så hvis du trykker på 2 servings så har du til 8 personer.

SaveSave to BigOven

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Til mørbradgryde
 1 afpudset svinemørbrad (ca. 350 g)
 10 g Smør
 Groft salt
 friskkværnet peber
 400 g Rensede champignon - hele og halve
 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
 125 g Bacon eller kalkunbacon i tern
 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
 1 Tsk groft salt
 ½ tsk cayennepeber
Perlespelt
 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
 4 dl vand
 1 tsk groft salt
Mangosalat
 200 g fintstrimlet romainesalat
 2 modne mangofrugter i tern (ca. 400 g)
 200 g cherrytomater i halve
 2 små finthakkede fed hvidløg
 1 limefrugt
 5 ½ Piskefløde 38%
Pynt
 grofthakket persille

Mørbradgryde
1

Skær mørbraden i små bøffer og lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, gør det i en stor, tykbundet gryde.

2

Steg mørbradbøfferne ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side. Tag dem op, og drys dem med salt og peber og hold dem varme.

3

Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min.

4

Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden. Lad retten den lækre ret koge ved svag varme og under et låg i ca. 10 min.

Perlespelt
5

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætlukkende låg i ca. 12 min.

6

Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, gør det i ca. 12 min.

Mangosalat
7

Læg romainesalaten i et stort fad. Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten.

8

Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den. Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten.

Category

Ingredients

Til mørbradgryde
 1 afpudset svinemørbrad (ca. 350 g)
 10 g Smør
 Groft salt
 friskkværnet peber
 400 g Rensede champignon - hele og halve
 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
 125 g Bacon eller kalkunbacon i tern
 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
 1 Tsk groft salt
 ½ tsk cayennepeber
Perlespelt
 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
 4 dl vand
 1 tsk groft salt
Mangosalat
 200 g fintstrimlet romainesalat
 2 modne mangofrugter i tern (ca. 400 g)
 200 g cherrytomater i halve
 2 små finthakkede fed hvidløg
 1 limefrugt
 5 ½ Piskefløde 38%
Pynt
 grofthakket persille

Directions

Mørbradgryde
1

Skær mørbraden i små bøffer og lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, gør det i en stor, tykbundet gryde.

2

Steg mørbradbøfferne ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side. Tag dem op, og drys dem med salt og peber og hold dem varme.

3

Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min.

4

Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden. Lad retten den lækre ret koge ved svag varme og under et låg i ca. 10 min.

Perlespelt
5

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætlukkende låg i ca. 12 min.

6

Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, gør det i ca. 12 min.

Mangosalat
7

Læg romainesalaten i et stort fad. Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten.

8

Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den. Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten.

Mørbradgryde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *