• Menu
  • Menu
seo odense

SEO optimering for begyndere

Søgemaskineoptimering er en disciplin, som er nem at komme i gang med, men som er svær at mestre. Det tager tid at blive god til det, og erfaring vejer tungt. Men hvis du har en hjemmeside, så kan du komme i gang med det samme. Her får du en guide til SEO optimering for begyndere.

Intern optimering kommer først

Det nemmeste sted at starte er intern SEO. Her optimerer du simpelthen bare din side, så den har så gode vilkår som muligt for at ranke højt i Google.

Der er flere vigtige faktorer her. En af de første ting, du bør se nærmere på, er din hjemmesides hastighed. Hvis det tager lang tid at loade siden, så tæller det voldsomt nedad. Dit mål er at have en hurtig side, der nemt kan indlæses. Derudover skal du selvfølgelig sørge for, at den virker på mobilen, da det også er en ranking-faktor, og da mange Google-brugere netop søger med mobilen.

Indholdet på din hjemmeside er også vigtigt. Sørg for at have gode og engagerende tekster, som fanger brugerne – hvis de besøgende forlader siden hurtigt, sender det nemlig et negativt signal til Google. Brug gode overskrifter og underoverskrifter. Lav en metabeskrivelse til hver underside. Sørg for at hver artikel er optimeret efter det keyword, du gerne vil rangere på.

Hvis du følger disse råd, bør du have ret godt styr på den interne optimering, så det er et glimrende sted at starte.

Linkbuilding

Næste punkt er linkbuilding. Når din hjemmeside har noget godt indhold, og når den er optimeret på de vigtigste punkter rent internt, så er det tid til at bygge links.

Links betyder utroligt meget i forhold til dine rangeringer i søgeresultaterne. Der er nogle eksperter, der mener, at det er den vigtigste faktor af dem alle, når det gælder SEO optimering.

Det er dog svært at skaffe links. Hvis du vil i gang, så bør du se nærmere på metoder som outreach, gæsteindlæg, content marketing, blognetværk og linkkøb. Husk på at linkbuilding tager tid, og hvis du kan bygge bare nogle få links hver måned, så er det en fin indsats.

Start en hjemmeside og test dine færdigheder

Måske har du allerede en online forretning. Men hvis du er helt ny til SEO optimering, så anbefaler vi, at du starter en hjemmeside op og prøver fra bunden. Det giver plads til at lave fejl, og det giver plads til at lære i eget tempo. Hvis du begynder at se resultater mellem et halvt og et helt år, så er det et tegn på, at du gør noget rigtigt.

Hyr en ekspert hvis du allerede har en online forretning

Hvis du ikke føler dig 100% tryg ved egne SEO evner, men stadig gerne vil have lidt optimering udført, så bør du kontakte et webbureau. Her får du professionel hjælp, hvilket sikrer resultater: Desuden kan du udnytte muligheden til at lære lidt mere!

Se fx Web SEO

en_USEnglish
da_DKDansk zh_CN简体中文 en_USEnglish