• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

Det er ikke nemt at starte en succesfuld café. Konkurrencen er høj og overskudsgraden er generelt lav i branchen. En analyse fra Deloitte for nogle år siden viste at cirka 60% af virksomhederne i branchen havde overskud i 2017. Det var dog særligt de små virksomheder på maksimalt 10 medarbejdere og særligt dem på maksimalt 4 medarbejdere der havde underskud. Så dig der vil lave en lille café, skal virkelig lave dit forarbejde godt.

Hvilke kompetencer kræver det at starte en café?

Enhver med hovedet og hænderne skruet godt på, kan starte en café. Netop derfor er der mange der prøver. Der er dog nogle kompetencer der er særligt vigtige.

Det er en god ting at være god med mennesker. Både fordi du kommer i kontakt med kunderne, som gerne vender tilbage igen og igen, hvis de får en god personlig service, men også når du får medarbejdere der gerne skulle være glade for at gøre en ekstra indsats i jobbet.

Det er en fordel at være kreativ som caféejer. Det er nemlig indretningen og musikken der gør at folk føler sig tilpas i din café. En personlig men også lækker indretning er nemlig svær at få succes med, og selv dyre professionelle indretningseksperter kan have svært ved at lave noget ud fra netop din stil. Hvis du har den mest hyggelige og indbydende café i området, er kvaliteten af kaffen og maden sekundær. Man kommer igen og igen, selvom man kan finde bedre mad andre steder.

Det er altid godt at være god til tal, når man driver sin egen forretning. Når det kommer til stykket, er det jo nødvendigt at kunne tjene penge på det, om ikke andet nok til at dække sin løn. Det er ikke dine evner i Excel der skaber flere kunder eller laver bedre kaffe, men det hjælper dig med at analysere hvilke retter der skal skiftes ud, i hvilke timer du skal holde lukket og hvornår du skal skifte råvareleverandør.

Du skal helst have noget kendskab til det at arbejde med fødevarer, i hvert fald hvis det er mere end bare en kaffebar, du ønsker at starte. Enten kan du starte med at arbejde i en anden café eller restaurant i en periode, og ellers kan du investere i et hygiejnekursus. Så har du nemlig de grundlæggende færdigheder. De fleste bliver nemlig overrasket over, hvor meget arbejde der er med egenkontrol.

Hvis du ikke føler at du har helt godt nok styr på det at starte en café, bør du finde en sparringspartner der kender gamet. Så har du en at læne dig op ad i de vigtigste beslutninger. Ellers kan du få meget hjælp af din leverandør af køkkenudstyr og caféinventar.