Sommeren i Danmark er kendt for varmt vejr, solskin og drinks. Dertil kan det ikke være en dansk sommer uden lidt regn, men det gør bare, at vi sætter endnu mere pris på solen, når den titter frem. Når solen skinner så er terrassen det bedste sted. Dens bedste kompagnon? Sommerdrinks med vin!

Vi elsker vin i Danmark og ved at blande din yndlingsvin til en drink, så kan du få en helt ny oplevelse, som er perfekt til det varme. Isterninger, rosevin og dansk sommervejr er noget af det bedste, som der findes. Her får du i hvert fald to klassikere til forskellige smage, som helt sikkert vil give din en god sommer med sommerdrinks med vin:

Aperol spritz med prosecco

Aperol er især kendt for at være en bitter omgang. Mange danskere kan dog godt lide det lidt mere tørre og bitre, så alting ikke bliver for sødt hele tiden. Med Aperol har du den perfekte makker til vin, som er halvtørre og måske endda til den søde side. En prosecco er derfor også den bedste blandingsmakker til at lave en frisk, kold sommerdrink.

Sådan gør du:

 1. Find et stort rødvinsglas
 2. Tilføj 4-6 isterninger
 3. Hæld 6 cl Aperol Spritz i
 4. Fyld op med 9 cl prosecco
 5. Top op med 3 cl danskvand
 6. Pynt med enten en appelsin- eller citronskive

Aperol Spritz med prosecco kan laves med en lang række prosecco vin, men det afhænger af hvilken smagsprofil, som du er til. Nogle vil gerne have det søde og nogle vil gerne have det tørre. Eksperimentér dig frem og find din nye favoritvin til Aperol Spritz.

Sangria med spansk rødvin

Solskin og rødvin. Her vil mange tænke på enten Italien, Frankrig eller Spanien. Sangria har i mange år været en folkefavorit, som er god til sommeren, hvor man ikke har lyst til alt for søde sommerdrinks i sommersolen. Spanske rødvine er f.eks. perfekte til at lave en god sangria med masser af power, aromaer og smagsprofil. Du finder mange gode rødvine fra regioner, som Rioja eller Priorat. Her har de i århundrede lavet fantastiske rødvine, som er pakket med smag og aroma.

Sådan gør du:

 1. Find en stor kande/glas, som kan holde op til 1 liter
 2. Start med to håndfulde isterninger
 3. Tilføj 5 dl rødvin
 4. Fyld op med 5 dl appelsinjuice
 5. Tilføj 5 cl grand manier
 6. Spice lidt med 2 spsk honning
 7. Fyld op med citron- og appelsinskiver

Så er du klar til sommeren med lækre drinks i solen og så kan du sidde en hel dag på terrassen og nyde livet.