• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

Svensk pølseret eller ugen der gik

Svensk pølseret er en klassisk ugen der gik ret. Pølser og kartofler fra dagen før, en sjat fløde og tomatpure, eller til nød ketchup og vupti så er der aftensmad. Ugen der gik kan nemt bare være svensk pølseret, men det kan også være alt muligt andet, ud fra det der findes af rester i køleskabet. Om vinteren er det oplagt at lave lækre supper af resterne. Herunder får du opskriften på en nem vintersuppe, original svensk pølseret og på en omdefineret svensk pølseret.

Nem vintersuppe med kartofler fra dagen før

Opskriften på vintersupper består af kogte kartofler, gerne fra dagen før og alle de grønsager som er til overs fra ugen der gik.

Fremgangsmåde

Svits de grønsager du har fundet frem, de groveste først og så de blødere, lidt efter lidt

Hæld vand over blandingen, så det dækker

Kog blandingen op og lad den koge to minutter

Stop kartofler og blandingen i en blender. Blend til alt er fint

Tilbage i gryden igen. Kog det hele let i fem minutter. Smag til med salt og peber.

Superlækker vintersuppe med en lækker cremet konsistens. Server eventuelt med flute.

Opskrift på den originale svenske pølseret

Opskrift på svensk pølseret er nok den nemmeste ret der kan beskrives. Her får du den til en person og så kan du bare gange op, hvis der er flere der skal spise med.

Ingredienser

  • 2 pølser, gerne fra grillmaden, dagen før
  • 200-250 g kogte kartofler
  • Et løg
  • En klat smør eller olie
  • 1 dl fløde
  • En spiseske tomatpure
  • Salt, peber, paprika og purløg

Fremgangsmåde

  • Skær pølserne, løg og kartoflerne i mindre stykker
  • Svits løg og pølser i bunden af en gryde, med tyk bund, eller en pande med høj kant
  • Hæld fløden over
  • Rør tomatpureen ud i fløden
  • Tilsæt kartofler og krydderier
  • Lad retten simre fem minutter, eller til fløden er kogt godt ind

Sådan skal den herlige svenske pølseret laves, hvis den skal være helt original. Du kan også prøve variationen herunder.

Opskrift på variation over svensk pølseret med karry og æbler

Ingredienser

  • 2 pølser, gerne fra grillmaden, dagen før
  • 200-250 g kogte kartofler
  • Et løg, 1 peberfrugt, 1 gulerod og et halvt æble
  • En klat smør eller olie
  • 1 ½ dl fløde
  • En teske tomatpure
  • Salt, peber, karry og purløg

Fremgangsmåde

  • Skær pølserne, løg gulerod, peberfrugt, æble og kartoflerne i mindre stykker
  • Svits først de udskårne gulerod stykker. Svits derefter løg, peberfrugt, æble  og pølser i bunden af en gryde, med tyk bund, eller en pande med høj kant
  • Hæld fløden over
  • Rør tomatpureen ud i fløden
  • Tilsæt kartofler og krydderier
  • Lad retten simre fem minutter, eller til fløden er kogt godt ind

Voila super lækker og anderledes svensk pølseret.